Beachraces & licenties: hoe werkt het nu allemaal?


In 2019 is het licentiesysteem van de KNWU veranderd. Na de invoering van het nieuwe systeem is er nog geen strandrace verreden, dus hierbij nog een uitleg over hoe alles precies zit rondom de licenties en de strandraces.

Het oude basislidmaatschap is er niet meer en is vervanger door de startlicentie. Je kunt (via je club) nog steeds lid zijn van de KNWU, maar hiermee heb je niet meer de voordelen van het oude basislidmaatschap. Wil je clubkoersen en funraces kunnen rijden dan moet je in bezit zijn van een startlicentie. Alles over de startlicentie is hier te vinden.

Wat betekent dit voor de strandraces?

Eigenlijk verandert er niet veel: de naam van de categorie ‘basisleden’ wordt ‘startlicentie’. Hierin rijden de fanatieke deelnemers met enige wedstrijdervaring. Net als een wedstrijdlicentie moet je de startlicentie elk jaar opnieuw aanvragen, let hier dus op bij de jaarwisseling.

Een startlicentie is niet verplicht. Naast de (amateur/sportklasse/elite)licentie- en startlicentie categorie blijft ook de recreanten/cyclo categorie bestaan. Hieraan kan je mee doen als je de strandraces als je geen startlicentie/lidmaatschap etc hebt.

Heb je een amateur, sportklasse, elite of prof licentie? Dan schrijf je je in voor de licentiehouders categorie. Meedoen aan de startlicentie of recreanten is niet toegestaan.

Kom je er nog niet uit wat je nu moet doen? Stuur een mailtje naar joke@exventure.nl en we gaan kijken hoe we je verder kunnen helpen.

Tot op het strand!