NK verplaatst naar zaterdag


Koerspret NK MTB BEACHRACE op zaterdag 15 februari!

Wegens de voorspelde storm van aankomende zondag zijn we genoodzaakt om de race te annuleren. Voor de zondag staan er windkrachten voorspeld van 7-8 Beaufort met windstoten van 10-11 Beaufort en dit is te veel om de veiligheid van deelnemers, toeschouwers en crew te kunnen garanderen. Als enige alternatief zien wij om het NK te verplaatsen naar zaterdag. Door andere activiteiten op het strand die dag kan er ook niet eerder gestart worden dan 13:15 uur.

Gelukkig is er van compleet annuleren op dit moment geen sprake en kan het Koerspret NK ‘gewoon’ plaatsvinden. Voor de zaterdag is de voorspelling nog steeds niet ideaal. Er staat een forse wind van 5-6 Beaufort met windstoten van 7-8. Een pittig windje om tegenin te fietsen, maar kan met zijwind en wind mee ook voor uitdagende/onveilige situaties zorgen. Let dus goed op je eigen veiligheid en die van de anderen!

We snappen dat dit niet voor iedereen haalbaar is maar dit zien wij als enige optie om toch nog een NK te kunnen organiseren voor dit seizoen.