Noordwijk


We zullen starten op de Koningin Wilhelmina Boulevard tegenover Hotels van Oranje. De boulevard is tijdens de start afgesloten voor ander verkeer. De deelnemers rijden dan een paar honderd meter zuidwaarts over de boulevard tot aan het Palaceplein en zullen daar het strand op draaien.

Eenmaal op het strand rijden de deelnemers Noordwaarts richting Zandvoort.  Na 18 km zullen de deelnemers het strand verlaten via een steile duin. Dit punt blijkt de afgelopen twee jaar een beslissend punt in de wedstrijd te zijn om dat hij eerst in een trechtervorm loopt.

Heb je ambitie voor de overwinning zorg dan dat je hier als eerste van je groep aankomt! Na de klim steken de deelnemers de boulevard over en zullen de onderhoudsweg van het circuit op begeleid worden. Deze onderhoudsweg loopt om het circuit heen door de duinen.

Na een kleine 5 km verlaten de deelnemers de onderhoudsweg weer en zullen via een hele stijle klim weer op de boulevard van Zandvoort uit komen.

Hier volgt een smal pad naar beneden met een bijna 180 graden bocht erin weer het strand op. Waar het mulle zand overgaat in het harde zand ligt de laatste jaren een lastige richel, waar menig deelnemer heeft gedoken! Hier de route verkennen kan lonen! Luisteren naar de instructies van de begeleiding is ook aan te raden.

Zodra de deelnemers weer veilig bij de vloedlijn zijn, zal er in één keer richting Noordwijk gekoerst worden. In Noordwijk zal nu een opgang eerder genomen worden dan op de heen weeg. We gaan dan via de ‘Zonneveld’ duin weer de boulevard op om te finishen.